26-7: Dartmoor

Met de bus in een uur naar Okahampton, koffie in Okahampton, kaartje gehaald bij toerismeburo en toen in 20 minuten gelopen naar de jeugdherberg waar we 2 mountainbikes huurden.
Het waren fijne mountainbikes, jammer dat ze geen aparte dameszadels hadden. Ik kreeg wel een zadeldekje over het smalle herenzadel, maar dat ondersteunt natuurlijk niet zo goed als een echt dameszadel.

Er was eigenlijk maar één fietsroute: de "granite way", 9 km lang. Ik, als verwende Nederlander vond het niet zo heel bijzonder, maar voor de Britten is het dat wel, want het maakt nu deel uit van de  National Cycle Network (NCN) route nummer 27 ‘Devon Coast to Coast’ tussen Ilfracombe and Plymouth. Je kan bijna nergens vrij fietsen. Hier wel. En op een mooi geasfalteerd fietspad met weinig hellingen, op een voormalig treinspoor. Vaak onder bruggen door en over een 2 lange spoorbruggen heen.

Op de terugweg (het is geen rond fietspad, dus al met al nog 18 km), kozen we voor een kopje koffie bij een bijzonder café, gelokt door een bordje met zoiets als: the most unusual pub in Britain.
www.thehighwaymaninn.net/
Daarna bovenop een heuvel lekker gelezen en wat geslapen.
Om 17 uur weer terug met de bus.
  
https://goo.gl/photos/ZdnB2g1Q2e8haiG36