Overzicht vakantie

19 juli: reisdag: Nijmegen - Oxford
We reisden met de Eurolines bus van 22 uur uit Utrecht. 's Ochtends om een uur of 8 waren we al in Londen na een redelijke nacht. Ik vind het wel een prettige manier om te reizen, er is variatie (een keer pauze bij een tankstation, door de douane, het varen op de boot naar Calais) en het is een best fijne bus om in te slapen. Zeker met een opblaaskussentje in de nek.
De bus stopt in Victoria station, het is 2 minuten lopen naar het station van de lokale bussen. Met een lokale bus reisden we naar Oxford 
Reiskosten: 
bus Eurolines Utrecht - Londen: per persoon: 42,25 euro voor een retour; 
bus: Londen- Oxford: pp: 40,69/2= circa 20 euro

20 en 21 juli: overnacht in jeugdherberg Oxford 

22 juli: gereisd naar Bude
Oxford trein + bus naar Bude (vertrek Oxford 22 juli 10:01, aankomst Bude: 14:25; dat werd een uur later doordat we in Exeter de bus misten)

22-31 juli: eco camping Cerenety in Bude, pp 10 pond per nacht inclusief gehuurde tent.
We hebben vooral veel gelopen over het South-west kustpad, één keer gingen we met de bus naar Dartmoor voor een fietstocht. (zie Op pad hierover)

1 augustus gereisd naar Southampton
bus en trein: Bude naar Southampton: vertrek Bude: 11:05; we misten een aansluiting en mochten gelukkig de trein van een uur later nemen. Aan in Southampton: 17:04.
1 en 2 augustus: overnacht in Ibis budget hotel, gewandeld in New Forest

2 augustus: reisdag:
Southampton - Londen: 15 pond (speciale actieprijs voor retourtje Londen-Waterloo)
Tips:


Reizen

 • Plan en koop je reis vast vanuit Nederland; kies ruime overstaptijden. We misten een keer de overstap. Ons werd geadviseerd om naar het ticket-kantoor te gaan. Met ons verhaal (en argument dat een half uur overstaptijd ons genoeg leek en redenen waarom de bus zo laat was), kregen we gelukkig een krabbeltje op ons kaartje waarmee we de trein later konden nemen.
 • Plannen: www.travelinesw.com
 • Plannen en kopen: hoe eerder tevoren, hoe goedkoper.
  http://www.transportdirect.info/ Selecteer eerst je reis en klik daarna op Tickets/Costs. Op het einde kan je aangeven dat je de kaartjes zelf op een station ophaalt.
  Wij kochten alle kaartjes al van tevoren bij firstgreatwestern, behalve de bus naar Oxford en de trein vanaf Southampton. (Het lijkt erop dat deze net weer andere kaartjes heeft..)
  We kozen als afhaalstation voor Oxford. Dit scheelt aanzienlijk in de prijs en je krijgt er vaak ook een zitplaatsreservering bij.
  Alles bij elkaar betaalden we pp 73,28 euro. (Oxford-> Bude, Bude -> Southampton)
 • De bussen in Cornwall hebben het moeilijk: de wegen zijn smal en bochtig, 2 auto's kunnen elkaar met moeite passeren. Fietsers halen ze pas in als het echt veilig is. Dat kan wel eens duren. Een bus en een tractor komen elkaar wel eens tegen, het duurt even voor die 2 elkaar zonder krassen gepasseerd zijn. Hierdoor duren busritten wel eens langer. De bussen zijn oud, het lijkt niet zo erg als ze een krasje oplopen, maar ze vallen ook wel eens uit vanwege technische problemen. We hebben dit niet zelf meegemaakt, maar wel 2 verhalen gehoord van uitval in de week ervoor. Er is dan geen vervangende bus, je moet gewoon wachten op de volgende, één of twee uur later.
 • Bussen aanhouden!
  Laat merken dat je mee wil, anders rijden ze door.

Onderdak 

 • We vonden onze eco camping toevallig (op Google Maps zoekend in Cornwall), maar later hoorden we dat je op www.coolcamping.co.uk/ ook bijzondere campings vindt.
 • Het ibis budget hotel in Southampton vonden we via booking.com. Het was niet duur en lag prettig dicht bij het station. Helaas ook bij snelwegen, waardoor het best gehorig was.
 • Alternatief: niet gebruikt, was ook leuk geweest: https://www.airbnb.nl: overnachten in huizen van particulieren

Wandelen

 • Zowel in het Cotswold, aan de kust bij Bude als in het New Forest bleek het lastig o dag wandelingen te vinden die geen rondwandeling waren.  Onze voorkeur gaat uit naar 15 km op een dag, waarbij je de bus gebruikt om bij het begin te komen en weer thuis te komen. Er rijden ook niet zo vaak bussen.
 • Cotswold vanuit Oxford: gekozen voor de meest frequente busdienst en een rondwandeling gemaakt.
 • Coast to coast path: op dagen de busdienst kunnen gebruiken, 1x een taxi.
 • New Forest: we kregen het advies om de fietskaart te gebruiken. Deze gaat weliswaar over brede recht toe recht aan fietspaden maar ze zijn wel goed gemarkeerd met genummerde paaltjes.